Magazine Onze Krant totaal vernieuwd

Het magazine ‘Onze Krant’ van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën is totaal vernieuwd. Deze week verschijnt de eerste uitgave in compleet vernieuwde vormgeving.

De layout van Onze Krant was na tien jaar aan een opfrisbeurt toe. Nadat onlangs de website van de S.M.A. al helemaal vernieuwd werd, was nu het magazine aan de beurt. De meest opvallende verandering is dat de kleur geel plaatsgemaakt heeft voor oranje, afgewisseld met wit en grijs. Het resultaat is een mooi stijlvol geheel.

Ook inhoudelijk zijn er een paar zaken vernieuwd. Zo probeert de redactie vanaf nu in elke uitgave in te gaan op activiteiten van andere S.M.A.-provincies. Op deze wijze wordt zichtbaar gemaakt waarvoor S.M.A.-missionarissen zich wereldwijd inzetten. In dit eerste nummer is dat een bijdrage van Robbin Kamemba, de S.M.A-provinciaal in Kenia. Hij schrijft over moslimorganisaties die zich in zijn land inzetten om islamitisch geweld tegen te gaan en de dialoog met christenen aan te gaan.

Nieuw in Onze Krant is ook de boekenrubriek van Bert Boumans. In elke uitgave trekt hij een boek over Afrika uit zijn boekenkast en stelt het aan de lezers voor. Daarnaast zijn er natuurlijk vertrouwde rubrieken zoals een pastoraal verhaal van pater Ambro Bakker S.M.A., een verslag van een S.M.A.-missionaris. Deze keer vertelt Colinda Janssen over haar contact met de ‘Beach Boys’ in Liberia. Pater Gerard Noom S.M.A. blikt in een interview terug op de 60 jaar dat hij dit jaar priester mag zijn. Natuurlijk in Onze Krant ook weer een puzzel en een Afrikaans recept.

Kent u Onze Krant nog niet? Vraag een gratis abonnement aan. Het magazine verschijnt drie keer per jaar om leden, vrienden, bekenden en weldoeners van de S.M.A. te informeren over het werk van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën.

Vraag proefnummer aan of neem direct een abonnement

Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!