• Welkom bij de SociĆ«teit voor Afrikaanse MissiĆ«n

  • 'Vreemd einde van een mooie periode'

    Edna Brouns na vier jaar teruggekeerd uit Ghana

    Lees interview
  • Voor Afrikanen in Afrika en Nederland

Pater Rinke de Vreeze (98) overleden

In de pastorie van zijn voormalige parochie O.-L.-Vrouw van Altijddurend Bijstand in Braamt (vlakbij Doetinchem) is op dinsdag 27 juli pater Rinke de Vreeze S.M.A. vredig ingeslapen. Hij bereikte de leeftijd van 98 jaar, waarvan hij 74 jaar lid was van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën. De uitvaart van pater De Vreeze is op maandag 2 augustus in Zeddam.

Lees verder

S.M.A-Amsterdam in internationaal S.M.A-News

Het werk van de S.M.A. in Amsterdam wordt belicht in een reportage in SMA News, een internationaal videonieuws over het van de sociëteit in diverse landen. 

Lees verder

Gerard Noom: 'In Afrika had ik mooiste tijd van mijn leven'

“Een bouwer ben ik nooit geweest. Ik zat veel liever onder een boom met mensen te praten en naar hun verhalen te luisteren.” Pater Gerard Noom S.M.A. (86) vierde begin dit jaar zijn 60-jarig priesterfeest. Bijna twee derde van die tijd bracht hij door in Afrika. “Het was de mooiste tijd van mijn leven.” Lees het hele interview met Gerard Noom.

Lees verder

Missionair veldwerker worden

Al meer dan honderdvijftig jaar trekken S.M.A-missionarissen naar Afrika om daar onder de meest verlatenen te werken. In samenwerking met de lokale bevolking proberen de missionarisen - priesters en leken - een betere wereld te creëren. S.M.A.-missionarissen zetten zich tot op de dag van vandaag in voor kerk en samenleving, voor gerechtigheid en vrede, voor onderwijs en gezondheidszorg. Nog steeds worden elk jaar nieuwe missionarissen uitgezonden. 

Lees verder


Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!