Nieuws

Nieuws

‘Het was moeilijke tijd, maar nooit spijt gehad'

Ze wilde eigenlijk dieren leren verzorgen. Het werden mensen. En als het even kan in moeilijke omstandigheden: meervoudig gehandicapten, drugsverslaafden of daklozen. “Als ik mensen die door iedereen afgeschreven zijn, weer een duwtje in de goede richting kan geven, ben ik gelukkig.” Colinda Janssen (52) is al twintig jaar geassocieerd lid van de S.M.A. Onlangs keerde ze na bijna zes jaar terug van haar tweede uitzending naar Afrika. “Heel misschien volgt er wel een derde.”

Lees verder

Najaarsuitgave Onze Krant verschenen

De najaarsuitgave van Onze Krant is verschenen. In het herfstnummer kijkt lekenmissionaris Colinda Janssen terug op haar roerige jaren in Afrika. Van 2015 tot afgelopen voor jaar werkte ze  Liberia. Het was haar tweede uitzending, want tussen 2003 en 2009 was ze al een aantal jaren in Ghana geweest. In Onze Krant doet ze haar verhaal.

Lees verder

Pater Rinke de Vreeze (98) overleden

In de pastorie van zijn voormalige parochie O.-L.-Vrouw van Altijddurend Bijstand in Braamt (vlakbij Doetinchem) is op dinsdag 27 juli pater Rinke de Vreeze S.M.A. vredig ingeslapen. Hij bereikte de leeftijd van 98 jaar, waarvan hij 74 jaar lid was van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën. De uitvaart van pater De Vreeze is op maandag 2 augustus in Zeddam.

Lees verder

S.M.A.-Amsterdam in internationaal S.M.A.-journaal

Het mediateam van de internationale S.M.A. maakt elke maand een videojournaal met items over alle S.M.A.-provincies en districten in de wereld. In de editie van juni 2021 wordt ook aandacht besteed aan het werk van de S.M.A. in Nederland. In een reportage wordt de hulp aan migranten in Amsterdam uitgebreid belicht. Verder in deze aflevering aandacht voor het werk van de S.M.A. in Nigeria en Spanje. 

Lees verder

Interview Gerard Noom

“Een bouwer ben ik nooit geweest. Ik zat veel liever onder een boom met mensen te praten en naar hun verhalen te luisteren.” Pater Gerard Noom S.M.A. (86) vierde begin dit jaar zijn 60-jarig priesterfeest. Bijna twee derde van die tijd bracht hij door in Afrika. “Het was de mooiste tijd van mijn leven.” 

Lees verder

Lourdesgebedsweek/Mei-actie in aangepaste vorm

De Lourdesgebedsweek/Mei-actie vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats van 16 tot en met 22 mei. De geplande openluchtmis bij de Lourdesgrot in Cadier en Keer op zondag 16 mei kan helaas niet doorgaan. Maar gebedsintenties doorgeven kan wel.

Lees verder

Pater Herman Bommer S.M.A. overleden

In het verzorgingshuis ‘De Berkenhof’ in Berkhout bij Hoorn is op 15 april pater Herman Bommer S.M.A. overleden. Hij is 84 jaar geworden. Pater Bommer was al geruime tijd zorgbehoeftig. De uitvaart is op 21 april in De Rijp, waar hij jarenlang pastoor was.

Lees verder

Lekenmissionaris Marga van Barschot overleden

In Tanzania is op zaterdag 10 april voormalig lekenmissionaris Marga van Barschot overleden. Zij was tussen 1999 en 2019 geassocieerd lid van de S.M.A. Tot aan haar overlijden was ze verbonden met de S.M.A.-gemeenschap in Mwanza in Tanzania.

Lees verder

Magazine Onze Krant totaal vernieuwd

Het magazine ‘Onze Krant’ van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën is totaal vernieuwd. Deze week verschijnt de eerste uitgave in compleet vernieuwde vormgeving.

Lees verder

Jubilea 2021

In 2021 mogen de volgende leden van de S.M.A. een bijzonder jubileum vieren.

Lees verder

'Vreemd einde aan een mooie periode'

Corona maakte onverwacht een einde aan de uitzending van Edna Brouns naar Ghana. In 2016 vertrok ze als lekenmissionaris naar Kumasi. Ruim een half jaar eerder dan gepland, keerde ze dit jaar terug naar huis. Voor Onze Krant blikt ze terug.

Lees verder

Pater Johan van Brakel overleden

Daags na Kerstmis 2020 is in het Missiehuis in Cadier en Keer pater Johan van Brakel S.M.A. overleden. Vanwege de coronamaatregelen heeft de uitvaart in stilte plaatsgevonden.

Lees verder
Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!