Nieuws

Nieuws

Wintereditie Onze Krant

Lees de wintereditie van Onze Krant. In het magazine van de S.M.A. deze keer een uitgebreid interview met Huub Senden, die op z'n 74e besloten heeft geassocieerd lid te worden. Verder een vooruitblik op het 100-jarig bestaan van de Nederlandse S.M.A. later dit jaar en de stad van de stichter is nu zelf missiegebied geworden. 

Lees verder

Oproep voor hulp aan Lulu-project

Het Lulu-project in Mwanza, Tanzania, is afgelopen drie jaar succesvol gecoördineerd door S.M.A.-lekenmissionaris Susanne Beentjes. Het streven is om het project ook in 2023 voort te zetten, maar vanwege de impact van de coronapandemie en de huidige situatie in de wereld is er een tekort aan fondsen. Ook is het project toe aan een andere tweedehands auto, waarvoor extra budget nodig is. Bij deze de oproep om Susanne’s missie financieel te ondersteunen.

Lees verder

Pater Arjen van Balen S.M.A. overleden

In het Missiehuis in Cadier en Keer is op vroege ochtend van 16 augustus pater Arjen van Balen S.M.A. overleden. Hij is 98 jaar geworden. De uitvaart is van pater Van Balen is maandag 22 augustus in Cadier en Keer.

Lees verder

Pater Wiel van Eijk S.M.A. overleden

Op dinsdag 2 augustus is in zijn slaap pater Wiel van Eijk S.M.A. vredig overleden. Hij bereikte de gezegende leeftijd van 92 jaar. De uitvaart is op dinsdag 9 augustus in Cadier en Keer.

Lees verder

Openluchtviering Lourdesgrot heel sfeervol

De Lourdeviering in het park van het Missiehuis in Cadier en Keer op zondag 15 mei is een groot succes geworden. Mede door het mooie weer waren er veel belangstellenden uit de regio gekomen om de openluchtviering bij te wonen. De liederen van het koor Kwimba Zabula onder leiding van Boaventura Gouveia zorgden voor de juiste Afrikaanse sfeer. 

 

Lees verder

Openluchtmis bij Lourdesgrot Cadier en Keer

Op zondag 15 mei is er weer een openluchtmis bij de Lourdesgrot in het park van het Missiehuis in Cadier en Keer. De afgelopen jaren kon de viering in de meimaand niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar dit jaar is iedereen weer van harte welkom.

Lees verder

Boodschap Generale Overste bij 165e verjaardag S.M.A.

Boodschap van Generale Overste ter gelegenheid van de 165e verjaardag van de S.M.A. op 8 december 2021

Lees verder

Pater Koos Janssen S.M.A. onverwacht overleden

Geheel onverwacht is op donderdag 6 januari pater Koos Janssen S.M.A. overleden. In het bijzijn van zijn confraters werd hij plotseling onwel. Hij werd snel overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Maastricht, waar hij vrij snel na aankomst overleed. Pater Janssen is 84 jaar geworden. De uitvaart is vrijdag 14 januari online te volgen.

Lees verder

Najaarsuitgave Onze Krant verschenen

De najaarsuitgave van Onze Krant is verschenen. In het herfstnummer kijkt lekenmissionaris Colinda Janssen terug op haar roerige jaren in Afrika. Van 2015 tot afgelopen voor jaar werkte ze  Liberia. Het was haar tweede uitzending, want tussen 2003 en 2009 was ze al een aantal jaren in Ghana geweest. In Onze Krant doet ze haar verhaal.

Lees verder

Pater Rinke de Vreeze (98) overleden

In de pastorie van zijn voormalige parochie O.-L.-Vrouw van Altijddurend Bijstand in Braamt (vlakbij Doetinchem) is op dinsdag 27 juli pater Rinke de Vreeze S.M.A. vredig ingeslapen. Hij bereikte de leeftijd van 98 jaar, waarvan hij 74 jaar lid was van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën. De uitvaart van pater De Vreeze is op maandag 2 augustus in Zeddam.

Lees verder

S.M.A.-Amsterdam in internationaal S.M.A.-journaal

Het mediateam van de internationale S.M.A. maakt elke maand een videojournaal met items over alle S.M.A.-provincies en districten in de wereld. In de editie van juni 2021 wordt ook aandacht besteed aan het werk van de S.M.A. in Nederland. In een reportage wordt de hulp aan migranten in Amsterdam uitgebreid belicht. Verder in deze aflevering aandacht voor het werk van de S.M.A. in Nigeria en Spanje. 

Lees verder

Lourdesgebedsweek/Mei-actie in aangepaste vorm

De Lourdesgebedsweek/Mei-actie vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats van 16 tot en met 22 mei. De geplande openluchtmis bij de Lourdesgrot in Cadier en Keer op zondag 16 mei kan helaas niet doorgaan. Maar gebedsintenties doorgeven kan wel.

Lees verder

Pater Herman Bommer S.M.A. overleden

In het verzorgingshuis ‘De Berkenhof’ in Berkhout bij Hoorn is op 15 april pater Herman Bommer S.M.A. overleden. Hij is 84 jaar geworden. Pater Bommer was al geruime tijd zorgbehoeftig. De uitvaart is op 21 april in De Rijp, waar hij jarenlang pastoor was.

Lees verder

Lekenmissionaris Marga van Barschot overleden

In Tanzania is op zaterdag 10 april voormalig lekenmissionaris Marga van Barschot overleden. Zij was tussen 1999 en 2019 geassocieerd lid van de S.M.A. Tot aan haar overlijden was ze verbonden met de S.M.A.-gemeenschap in Mwanza in Tanzania.

Lees verder

Magazine Onze Krant totaal vernieuwd

Het magazine ‘Onze Krant’ van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën is totaal vernieuwd. Deze week verschijnt de eerste uitgave in compleet vernieuwde vormgeving.

Lees verder

Jubilea 2021

In 2021 mogen de volgende leden van de S.M.A. een bijzonder jubileum vieren.

Lees verder

'Vreemd einde aan een mooie periode'

Corona maakte onverwacht een einde aan de uitzending van Edna Brouns naar Ghana. In 2016 vertrok ze als lekenmissionaris naar Kumasi. Ruim een half jaar eerder dan gepland, keerde ze dit jaar terug naar huis. Voor Onze Krant blikt ze terug.

Lees verder

Pater Johan van Brakel overleden

Daags na Kerstmis 2020 is in het Missiehuis in Cadier en Keer pater Johan van Brakel S.M.A. overleden. Vanwege de coronamaatregelen heeft de uitvaart in stilte plaatsgevonden.

Lees verder
Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!