Openluchtmis bij Lourdesgrot Cadier en Keer

Op zondag 15 mei is er weer een openluchtmis bij de Lourdesgrot in het park van het Missiehuis in Cadier en Keer. De afgelopen jaren kon de viering in de meimaand niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar dit jaar is iedereen weer van harte welkom.

De openluchtviering wordt georganiseerd door de paters van de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim in Maastricht. De mis is onderdeel van de Lourdesgebedsweek, die de paters elk jaar in de Mariamaand mei houden. De paters bidden dan dagelijks voor de intenties die speciaal daarvoor kunnen worden aangedragen. Ook zamelen ze geld in voor hun projecten in Afrika en voor Afrikanen in Nederland. De openluchtmis bij de Lourdesgrot begint op zondag 15 mei om 11.00 uur. Na afloop is er voor alle aanwezigen koffie en vlaai. De viering wordt muzikaal omlijst met Afrikaanse liederen door het koor Kwimba Zabula onder leiding van Boaventura Gouveia. Misintenties opgeven kan via fondswerving@sma-nederland.nl.

Het Missiehuis in Cadier en Keer heeft een speciale band met Lourdes. De stichter van het huis, pater Gaston Desribes, kwam uit het bisdom Tarbes-Lourdes en heeft Bernadette Soubirous – het meisje dat in 1858 achttien keer een verschijning van Maria zag – persoonlijk ontmoet. Toen hij als priester naar Nederland werd uitgezonden, begon hij met het bouwen van de Lourdesgrot op het perceel Bakkersbosch in Cadier en Keer. Pas later volgde het Missiehuis, dat hij naar Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes vernoemde. Al sinds vele jaren houden de paters in mei een Lourdesgebedsweek. Meer weten over de Lourdesgebedsweek

Het Huis voor de Pelgrim is de landelijke bedevaartorganisatie die vanuit Maastricht al meer dan 100 jaar bedevaartreizen naar Lourdes organiseert. Voor meer informatie daarover: www.huisvoordepelgrim.nl.  

Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!