Oproep voor hulp aan Lulu-project

Het Lulu-project in Mwanza, Tanzania, is afgelopen drie jaar succesvol gecoördineerd door S.M.A.-lekenmissionaris Susanne Beentjes. Het streven is om het project ook in 2023 voort te zetten, maar vanwege de impact van de coronapandemie en de huidige situatie in de wereld is er een tekort aan fondsen. Ook is het project toe aan een andere tweedehands auto, waarvoor extra budget nodig is. Bij deze de oproep om Susanne’s missie financieel te ondersteunen.

Het LULU-project helpt jonge vrouwen in Tanzania hun talenten te ontdekken en kleine handeltjes op te zetten. Lulu betekent parel in het Swahili. LULU is actief in en rond de stad Mwanza aan het Victoriameer, waar veel meisjes niet de kans krijgen hun school af te maken en als tieners zwanger raken. Het project biedt trainingen in sociale vaardigheden, leren omgaan met geld en zorgen voor jezelf en je familie. Dit doet de jonge meiden ontdekken dat zij - net als een parel - van waarde zijn.

Aanvullende handwerklessen geven hen de vaardigheden ook zelf pareltjes van producten te maken, die ze verkopen om zo op een creatieve manier geld te verdienen. Momenteel bestaat het project uit elf vrouwengroepen, verspreid over de stad die elk worden begeleid door twee of drie mentoren. De elfde groep bestaat uit vrouwen die doof of slechthorend zijn. Daarnaast organiseren ze handwerkworkshops, ontvangen ze financiële steun om een business op te zetten, distribueren ze kraampakketten en geven ze workshops over ‘maternal & menstrual health’ bij scholen of (sport-)clubs, waar ze hun zelfgemaakte wasbare inlegkruisjes gratis geven. Kijk voor meer informatie op www.beentjesintanzania.com

Wilt u graag meehelpen dan kan dit naar ondersteunde bankgegevens. Onze dank is groot!

NL12 ABNA 0400 6140 30
t.n.v. Bresillac Foundation Cadier en Keer
onder vermelding van Luluproject creditnr 2484

Dit project is ANBI geregistreerd, giften zijn fiscaal aftrekbaar

Steun de S.M.A.

Steun S.M.A Nederland en doneer!